Recept

Det var några stycken som undrade över några av recepten som jag lagat nu hittils så nu blir det en hel radda med recept så hoppas att ni tycker dom är goda om ni testar dom! hittils har allt varit supersmarrigt tycker jag!

Blomkålsgratäng:

Ingredienser:
1 pkt bacon
500 gr frysta blomkålsbuketter
100 gr fryst bladspenat
150 gr fetaost
4 ägg
1,5 dl creme fraiche
2,5 dl vispgrädde
½ tsk salt
svartpeppar

Gör så här
Tina blomkål och spenat.
Stek baconen krispiga.
Lägg hälften av blomkålen i en ungsform. Fördela spenaten, bacon och skivad fetaost över. Strö över svartpeppar. Lägg sedan i resten av blomkålen.
Vispa äggen och häll i grädde, creme fraiche och salt. Häll i formen. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.


Tacopaj:

Ingredienser:
500 g blandfärs
4 st ägg
100 g cream cheese
4 dl riven ost
1 liten burk créme fraich
1 dl grädde
10 st coctail tomater
1/2-1 burk tacosås
tacokrydda (gärna hemmagjord)
1 msk fiberhusk

Gör så här
Sätt unen på 225 grader.
Smörj en pajform med lite smör.
Vispa ihop äggen men cream cheese,1 dl riven ost,1 msk fiberhusk och 0,5 dl grädde.
Häll över i pajform och grädda 15 till 20 minuter.
Stek färs med taco kryddan under tiden.
Tag ut pajbotten och låt svalna i några minuter.
Blanda créme fraiche med 0,5 dl grädde.
Häll färsen på pajbotten och bred över créme fraiche röran.
Halvera tomaterna och lägg dem på pajen.
Strö över resten av osten och klicka över tacosåsen.
Ställ in i ugnen i 15 till 20 minuter.
Servera en god sallad till.


Kycklinggryta:

Ingredienser:
2pkt bacon
4 kycklingfiléer
1 st purjolök
1 st paprika
½ tsk Chilipure
5 dl Grädde
1 dl Creme Fraiche
1 kub kycklingbuljong (helst Knorr Organic Bullion)
Smör (tills stekning)
Stark paprika krydda (Ica´s)
Peppar
Salt

Gör så här
Klipp baconet i små bitar och stek det nästan knaprigt, hacka undertiden paprika och purjolök i mindre bitar och fräs dem tillsammans
med baconet tills de blivit mjuka och lägg allt sammans i en kastrull. Dela kycklingen i fyrkantiga bitar och stek dem gyllenbruna i smör,
krydda med lite salt och peppar, lägg dem i en kastrullen med purjolöksbandningen.
Smula buljongen och häll på grädden, creme fraichen och chilipurén. Låt koka upp lite försiktigt och rör om tills creme fraichen smält.
Smaka av med salt, peppar och stark paprika krydda.
Servera med lite riven bladsallad och gurka i en djup skål!


Pannkaka:

3 paket bacon
8 st      ägg
1,5 dl  vispgrädde
50 gram smör
250 gram keso
150 gram fet mild ost (t ex gräddost, hushållsost)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar.
3. Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt.
4. Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Övervispa inte - det räcker att det blandar sig hyggligt.
5. Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över.
6. Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min.


Alla dessa recept är jättegoda men nu ska jag kila!

Tjingeling ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0